Oud Borne in veertig verhalen

Boek over oud Borne van Martin Thiehatten

In 2017 kwam Martin Thiehatten met een boek over Borne met 22 verhalen over Bornse panden met wetenswaardigheden over de eigenaren/bewoners.

Nu, vijf jaar later, komt hij met een nieuw boek en deze keer met veertig verhalen over Oud Borne. Veel van de verhalen vinden hun oorsprong in het geven van rondleidingen sinds 2004. Ook archief onderzoek leverde veel informatie.

Aan de hand van een plattegrond met een beschreven route worden in veertig verhalen de diverse gebouwen en objecten beschreven. De route start op het Dorsetplein, gaat via de Marktstraat, Koppelsbrink, Meijershof, Ennekerdijk, Grotestraat, Potkampstraat, Oude Kerkstraat en eindigt op de parkeerplaats bij Kulturhus De Bijenkorf. Alle verhalen zijn voorzien van veel foto’s van vroeger en nu. Ook krantenartikelen uit het verleden verluchtigen de verhalen.

Vanaf 20 oktober is het boek te koop voor € 25 bij boekhandel Bruna Borne, boekhandel Broekhuis Hengelo, Martin Thiehatten Keperstraat 5 en secretaris Heemkundevereniging Borne Welemanserf 5.

Tiehatten: “Als de verkoop goed verloopt en ik er winst mee maak, ga ik deze volledig schenken aan de stichting Hospice Borne.”